,

Geen Darts of Formule 1 meer op de kabeltelevisie

Darts ViaPlay MIS

Wat is dit nou voor een artikel? Leuk dat je het vraagt! Dit is een SEO blogje bedoeld voor affiliate marketing uit 2022 die pas in 2023 geplaatst wordt puur ter opvulling. Deze site thoko.nl had namelijk al in 2021 live gekund. Maar ja, zie onze kernwaarden.: luiheid is goed. Gemiste kans dus. We zijn nog niet eens publisher bij Viaplay, of wel Koen?

Dat kabeltelevisie onder invloed is van de concurrentie met streamingdiensten is al langer duidelijk, maar vanaf 2022 kun je op de normale televisie ook niet meer naar de Formule 1 of het darten kijken. Het lineaire televisie kijken verdwijnt als sneeuw voor de zon, en maakt plaats voor een nieuwe manier van zien. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder streamingdiensten, en daar wordt op ingespeeld. De Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT) heeft de rechten van Ziggo en RTL overgenomen en begint in 2022 met het uitzenden van Darts en Formule 1 via streamingdienst Viaplay.

Wat verandert er?

Tot voor kort kon je eenvoudig naar de juiste zender zappen om een dartwedstrijd of Formule 1 te kijken, maar dat is vanaf 2022 niet meer mogelijk. Met de komst van de streaminggigant NENT komt er een eind aan de Formule 1 en Darts voor de kabeltelevisie. Je moet vanaf 2022 dus een abonnement afsluiten om op Viaplay je sport te bekijken. Dit geldt overigens ook voor snooker en poolbiljart.

Formule 1

De uitzendrechten van de F1 lagen al 9 jaar bij Ziggo, en zeker met de opkomst van Max Verstappen werden de races kijkcijferkanonnen. Omdat de tarieven zo sterk zijn gegroeid, bleek het onmogelijk voor Ziggo Sport om de Formule 1 te behouden. Als je niet naar de F1 wil kijken op Viaplay, kun je ook gebruikmaken van F1TVPRO, het officiële streamingplatform van de Formule 1. Als je geen abonnementskosten wil betalen moet je zoeken naar livestreams van de wedstrijden.

Darts

Darten werd de afgelopen jaren standaard op RTL-7 uitgezonden. Vanaf 2022 zijn de uitzendrechten van de Premier League Darts, het WK, de World Grand Prix, de World Matchplay en de Grand Slam of Darts voor een periode van 5 jaar in handen van de NENT. Bovendien wordt er nog een nieuw dartsevenement ‘met ‘s werelds beste spelers’ opgezet door de NENT in samenwerking met de dartsbond PDC. Of er behoefte is aan een zoveelste evenement met bekende namen, kun je jezelf afvragen.

Wat is Viaplay?

Viaplay is het streamingplatform dat de NENT heeft opgezet op de Scandinavische en Baltische markt. Je kunt het zien als een soort Scandinavische Netflix, waarop de abonnees  kunnen kijken naar series, films en live sport. Je hebt de mogelijkheid om de races via de Viaplay-app op je mobiel, tablet of direct op je smart-tv te bekijken. De NENT opereert in heel Scandinavië en omstreken, en de prijs van de abonnementen die worden aangeboden verschilt per land. In het eerste kwartaal van 2022 wordt de streamingdienst gelanceerd in Nederland.

Handig of niet?

Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan, en daar hoort de komst van online streamen wanneer jij dat wil zeker bij. Vervelend is wel dat je opeens abonnementskosten moet maken voor een streamingdienst, en het is ook maar de vraag welke bekende gezichten meeverhuizen naar Viaplay. Waar je ook rekening mee moet houden is de leeftijd van je televisie. Als de tv te oud is, lukt het niet de races via de Viaplay-app op je mobiel, tablet of smart-tv te bekijken.