Formule 1 kijken zonder Ziggo

Formule 1 kijken

Kortgeleden ergens in 2022 is er officieel bekend gemaakt dat Ziggo vanaf 2022 de rechten niet meer heeft voor het uitzenden van de Formule 1. Ai. Na een bod van wel 30 miljoen heeft het Scandinavische bedrijf Nordic Entertainment Group de rechten nu in handen. Laaiers. Dit betekent dat je geen F1 meer kunt kijken via Ziggo. Maar voor de echte liefhebbers onder ons zijn er gelukkig andere opties.

Waar kan ik nu Formule 1 kijken?

https://f1tv.formula1.com/

Het streamingsplatform van de Formule 1 zelf, beter bekend als F1TV. Via de browser op je laptop of in de app kun je toch meekijken hoe jouw favoriete coureur de finish bereikt. Het gave is dat je live kunt kijken en vanuit verschillende invalshoeken. Maar ook als je een race gemist hebt, is het mogelijk om deze nog terug te kijken.

Naast deze streamingsdienst is er ook nog de optie om te kiezen voor ViaPlay. Dit is een andere streamingsdienst, maar hier kun je niet alleen live sport kijken. Je kunt via Viaplay ook tv-series, films, tekenfilms, kortom alles wat je op de normale televisie ook ziet, bekijken. Helaas pindakaas: je betaalt er ook voor.

https://viaplay.com/nl-nl/sport/motorsport/formula-1

Wat kost Formule 1 kijken nu?

Op dit moment kun je Formule 1 kijken als je klant bent bij Ziggo of KPN. Je kunt kiezen voor pay-per-view, hier betaal je dus €4 per race die je bekijkt. Er is nu een Ziggo Sport pakket waarbij je €9,99 per maand betaald. De derde optie is via F1TV streamen, dit kost je €7,99 per maand of €64,99 per jaar.

Vanaf 2022 kun je kijken naar Formule 1 via de streamingdienst F1TV, je hebt de keuze uit alleen de wedstrijden, of ook de vrije trainingen en kwalificatie bekijken. Kies je voor alleen de race, dan betaal je €26,99 per jaar, ga je voor alles erop en eraan dan kost het €64,99 per jaar.

Wat de kosten zullen zijn voor het kijken met ViaPlay is nog niet bekend gemaakt. Wel hebben ze bekend gemaakt dat er 6 races van elk seizoen gratis te zien zullen zijn, waaronder de race op Zandvoort.

Best of Formule 1

Of je nou team Mercedes bent of voor Team Red Bull, geen enkele race is hetzelfde. Er kan van alles gebeuren wat het nog spannender maakt. De technologie die gebruikt wordt om de auto’s nog sneller te maken, de discussies onderling, of de lekkere hapjes op tafel tijdens de race. Het hoort er allemaal bij, kortom het is te veel om op te noemen waarom F1 zo leuk is. NEE, we zijn als Hollanders natuurlijk gewoon allemaal Max-fanboys.