,

Crypto is de grootste scam die bestaat en gaat snel knallen

Crypto - the world greatest scam

Aldus James Jani met deze boeiende een uur durende documentaire. Bashen op revolutionaire technologie die ‘de financiële wereld op zijn kop gaat zetten?’ JA. Het is een grote ponzifraude zonder enige waarde.

Deze docu geeft je de volgende antwoorden op vragen die je van cryptogekkies niet mocht stellen:

  • Wordt crypto de nieuw manier van transacties doen? NEE. Daar is het te traag en te duur voor vergeleken met Visa en Mastercard bijvoorbeeld. Het is allang niet meer zoals het ooit bedoeld was: een alternatief betaalsysteem voor mensen die de FIAT na 2008 niet meer vertrouwden.
  • Is crypto dan een goede investering? NEE. Want welke waarde staat er tegenover? GEEN (en het is ongelofelijk belastend voor het milieu, G). Het enige geld wat er in gaat komt van nieuwe investeerders. En dat heet ponzifraude.
  • Jamaar blockchain dan? Technologie op zoek naar een toepassing. Net als VR. Alles wat je met blockchain kunt doen, kan sneller en goedkoper via bestaande manieren. Als blockchain zo transparant is, waarom zijn het vooral criminelen die zich laten betalen in crypto?
  • Pietje Bell op JoeTjuub is wel rijk geworden. Leuk voor ‘m. Waarom maakt ie dan een video waarin hij jou probeert over te halen om je geld te investeren via zijn linkjes? Ponzifraude.
  • Ho ho. NFT’s dan? Maak een foto van deze pagina en knal ‘m op de blockchain. Oh wacht, je NFT’s staan niet fysiek op de blockchain, het is alleen een linkje. Maar waarom zou het dan waardevol zijn? Omdat andere mensen het willen kopen. Waarom? Als investering. Waarom? Omdat scammers hun dat hebben wijsgemaakt. Ponzifraude.
  • Oké…. Web 3.0 dan? Pracht idee. Maar heb jij al praktische toepassingen gehoord? Het is abstract geblaat over de toekomst. Wie gaat er nou in een trage VR-wereld interactie met ‘merken en producten’ aan wanneer je ook gewoon ff kunt skypen facetimen met je matties. Werken in VR? Thuiswerken wordt al teruggedraaid. Je gekochte game characters doorzetten naar een andere game wereld? Laat dat gewoon aan de gamebedrijven zelf over.
  • Jamaar. De boel gaat klappen. 2022 was al een shit jaar met stablecoins die toch niet stable waren en cryptowaardes die kelderden omdat de FED de rente verhoogd.
  • Zucht. Wil je echt goed investeringsadvies? Whisky. Rijke, witte, oudere mannen drinken dat goedje graag. Iets van 8% jaarlijkse ROI. En als het toch een stomme investering was? Heb je nog wat te drinken.