Je zag het bierrecept en je dacht: ja pfff zal wel. Ik ga toch niet zelf bier brouwen? Ik gooi er wel een paar knaken tegenaan! Aber/immer/maar: dat is vandaag eerder een paar briefjes. En zelf bier brouwen is eigenlijk heel leuk! Uit de keuken van Thomas verslag!
Eerst de linkjes maar:
- Ik gebruik een bierpakket van de HEMA. Hebben ze al een tijdje niet meer. Check hier de huidige status op HEMA.nl.
- Brooklyn Beer Shop is de leverancier van HEMA. Hier het recept dat ik gebruikte. Google op Brooklyn + HEMA + je merktype en je vindt het recept (of kijk gewoon op de doos)
- Met het restant aan granen kun je gewoon bakken. Ik maakte chocoladekoekjes en brood, met zelfrijdend bakpoeder want gemakkelijker.






Weer terug naar de brouwdag: je houdt een hele lading granen over: bierborstel. Dat kun je weggooien. Naar de kinderboerderij brengen of als je professioneel brouwt, een dealtje met een veeboer sluiten. Maar als thuisbrouwer kun je er ook gewoon mee bakken. Dit zijn mijn chocolade koekjes (met donkere en witte chocola en wat pinda’s) en daaronder mijn brood. Lekker zwaar brood, ideaal voor broodpizza, met soep of een stevige lunch.

