,

Alles wat je moet weten over Mifi: van hotspot tot mobiele internetoplossing

Ben je op zoek naar een manier om juist onderweg toegang te krijgen tot internet? Of om je huis of kantoor te voorzien van wifi zonder dat je afhankelijk bent van een stom vast netwerk? Dan is een mifi-apparaat echt wel iets voor jou. Lees verder en leer wat een mifi precies is, hoe het dan werkt en wanneer het nou handig is om er een te gebruiken.

Een mifi-apparaat is een soort klein kastje dat je gebruikt om een wifi-netwerk op te zetten waar je ook bent. Handig! Het werkt door verbinding te maken met het internet via een simkaart zoals die ook in je smartphone zit. Dit is het grote verschil met een traditioneel wifi-netwerk, dat doorgaans verbinding maakt via een kabel of glasvezelverbinding. Hierdoor is een mifi-apparaat vetje handig voor onderweg: je kunt bijvoorbeeld in een hotel of op een camping je eigen wifi-netwerk opzetten zonder dat je afhankelijk bent van de beschikbare verbinding en moeilijk moeilijk moet doen.

Een mifi-apparaat is ook retehandig als je geen vaste internetverbinding hebt of als je deze wilt vervangen door een mobiele oplossing. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op kantoor of thuis internetten via een 4G of 5G verbinding, afhankelijk van je abonnement. Bijvoorbeeld voor als je veel onderweg bent of als je een groot verbruik hebt, gretige downloader.

Mifi is niet altijd zo handig natuurlijk

Dr zijn ook situaties waarin een mifi-apparaat toch wat minder geschikt is. Een groot gebouw wilt voorzien van internet? Nah, wordt ‘m nie. En gebruik je veel data? Dan is een mifi-apparaat stukken duurder dan een vaste verbinding.

Waarom wel kiezen voor Mifi?

  • Flexibel: je kunt internetten waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van een vaste verbinding.
  • Gemak: je hoeft alleen een simkaart in het apparaat te doen en vervolgens kun je overal een wifi-netwerk opzetten.
  • Snelheid: Het is sneller afhankelijk van je abonnement, vooral als je 5G hebt (voornamelijk in de Randstad).
  • Kosten: Het kan een kosteneffectievere oplossing zijn, vooral als je veel onderweg bent of als je geen vaste internetverbinding hebt.

Check die mooie Powermifi site die Koen vlotjes in Shopify heeft opgetuigd. (favicon mist nog, Koen)

Meanwhile achter de schermen:

Aangepast:

  • Schuingedrukt is toegevoegd
  • Doorgehaald is verwijderd – herstel, dat zag er niet uit, verwijderd is gewoon weg.

Alright, nu een afbeelding. Nightcafe metDALL-E 2 maar even opgestart:

Hmm, nog wat meer: